مدل OSI
مدل OSI (Open Systems Interconnection)
یک مدل مرجع برای توصیف عملکرد شبکههای کامپیوتری است که توسط سازمان بینالمللی استانداردهای الکترونیک (ISO) ارائه شده است. این مدل شامل هفت لایه مختلف است که هر یک وظیفههای خاصی در ارتباطات شبکهای دارند.
لایه های OSI
یک مدل مرجع برای توصیف فعالیتهای یک شبکه کامپیوتری است. این مدل شامل هفت لایه است که هر کدام وظایف خاص خود را دارند:
1. لایه فیزیکی: این لایه مسئول انتقال دادهها از طریق مدارها و فیبرهای نوری است. دستگاههایی مانند کابلها، هابها و تبدیلکنندهها در این لایه قرار دارند.
2. لایه لینک داده: این لایه به ارسال و دریافت فریمها بین دستگاههای مجاور میپردازد. سوئیچها و مودمها در این لایه عمل میکنند.
3. لایه شبکه: این لایه مسئول مسیریابی دادهها در شبکه است. روترها در این لایه قرار دارند.
4. لایه حمل و نقل: این لایه به تضمین ارسال دادهها به صورت صحیح و به موقع میپردازد. پروتکلهای TCP و UDP در این لایه عمل میکنند.
5. لایه جلسه: این لایه مسئول برقراری، مدیریت و قطع ارتباطات بین دستگاهها است.
6. لایه مدیریت: این لایه به مدیریت و کنترل دادهها در شبکه میپردازد.
7. لایه کاربردی: این لایه وظیفه ارائه خدمات برنامهای بر روی شبکه را دارد.
با استفاده از این مدل، توانایی تفکیک وظایف مختلف در یک شبکه بهبود مییابد و همچنین توانایی تعمیر و نگهداری شبکه نیز سادهتر میشود.
دستگاههای موجود در هر لایه از مدل OSI میپردازیم:
لایه 1: لایه فیزیکی در این لایه، دستگاههایی مانند کابلهای شبکه، هابها، سوئیچها و تقویتکنندههای سیگنال وجود دارند. این دستگاهها برای انتقال دادهها به صورت بیت به بیت و بدون هیچ پردازش یا تغییر در دادهها استفاده میشوند. لایه 2: لایه دوم یا لایه پیوند داده در این لایه، دستگاههایی مانند تقویتکنندههای سیگنال، سوئیچها، برقرار کنندههای ارتباط و کارت شبکه وجود دارند. این دستگاهها به منظور مدیریت جریان دادهها، کنترل خطا و تأیید صحت دادهها استفاده میشوند. لایه 3: لایه شبکه در این لایه، دستگاههایی مانند روترها، سوئیچها و برقرار کنندههای ارتباط وجود دارند.این دستگاهها برای مسیریابی دادهها و ارسال آنها به مقصد مناسب استفاده میشوند.
لایه 4: لایه تجزیه و تحلیل
در این لایه، دستگاههایی مانند فایروال، پروکسی و سوئیچها وجود دارند. این دستگاهها برای تأمین اعتبار و صحت دادهها، کنترل جریان داده و ارسال دادهها به صورت قابل اطمینان استفاده میشوند.
لایه 5: لایه جلسات
در این لایه، دستگاههایی مانند پروکسی، سوئیچها و برقرار کنندههای ارتباط وجود دارند. این دستگاهها برای برقراری، مدیریت و قطع ارتباطات بین دو نقطه در شبکه استفاده میشوند.
لایه 6: لایه پیام
در این لایه، دستگاههایی مانند سختافزار و نرمافزار برقرار کننده ارتباط وجود دارند. این دستگاهها برای تأمین تبادل پیام بین دو نقطه در شبکه استفاده میشوند.
لایه 7: لایه کاربر
در این لایه، دستگاههایی مانند نرمافزار، سختافزار و برقرار کننده ارتباط وجود دارند. این دستگاهها برای فعال کردن و مدیریت خدمات شبکه استفاده میشوند.
با استفاده از این دستگاهها در هر لایۀ OSI، شبکۀ کامپیوتری قادر به انجام عملکردهای خود با بهترین عملکرد و به صورت قابل اعتماد خواهد بود.
جهت هرگونه مشاوره و اطلاعات بیشتر می توانید با ما در ارتباط باشید.
تیم آرا سیستم مبتکران آماده خدمات رسانی به شما عزیزان در زمینه طراحی، اجرا، و پشتیبانی می باشند.
اکنون با ما تماس بگیرید.
ثبت نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *